Home madeEen blog over heel veel soorten handwerk, van haken tot stempelen (en weer terug...)


donderdag 23 januari 2014

CAL gehaakte deken + hartjesdekentje
Even een update van mijn allereerste gehaakte deken!Ik ben gestopt met het Nederlandse patroon en volg nu de Engelse versie. Is de eerste keer dat ik een Engels patroon volg dus mooie oefening en omdat er ook wekelijks een Nederlandse vertaling is voor als ik er niet uitkom.Tot nu toe gaat het goed! Iedere keer weer jammer als het tijd is om te stoppen :)


Daarnaast ben ik begonnen aan een hartjesdekentje :)Ik kwam het patroon tegen bij Mara Maakt (www.maramaakt.nl). 

Als je het eenmaal doorhebt haakt het lekker weg met een super resultaat! 

Het Nederlandse patroon vind je onder:


Aanrader!


Beide dekens haak ik met Stylecraft DK Special en dat bevalt me goed. Dat terwijl ik toch altijd met Drops of Catania haak. Acryl is licht, veel kleuren, goedkoper en splijt niet :)7 opmerkingen:

 1. Super! Die hartjesdeken is ook gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze allebei erg mooi, ik denk dat ik een keer hartjes ga haken.... Leuk dat je meedoet met de Donderdagse dekenupdate :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allebei super! Ik denk dat de hartjes ook leuk staan in de CAL deken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie cal deken Maaike. Ik ben ook begonnen. Elke week een stukje. Hoe breed heb jij de deken? Waar heb je de wol/katoen gekocht?
  Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje, Op zoek naar het patroon heb ik inmiddels een stuk of 5, 6 van deze dekens gezien. Welke kleuren worden gebruik en in welke volgorde, het maakt niet uit: het resultaat is elke keer prachtig! Ik denk dat ik maar gauw aan zo'n deken moet beginnen :-D

  BeantwoordenVerwijderen