Home madeEen blog over heel veel soorten handwerk, van haken tot stempelen (en weer terug...)


woensdag 18 juni 2014

Unikat - zomersjaal


Ik heb mijn zomersjaal af!

Voor het eerst gehaakt met Unikat. Iedereen kent het wel of heeft het al eens gezien dus ik was natuurlijk mega-nieuwsgierig om dat garen uit te proberen.

Ik heb het garen besteld in Duitsland en dan begint het lange wachten. Het duurt ongeveer een maand voordat je het garen binnen hebt.

In die tijd zou je lopend naar Duitsland de bestelling op kunnen halen maar de lange levertijd komt omdat ze het garen nog moeten maken.

Maar goed, ik ben heel geduldig (niet echt hoor), dus ik wachtte en wachtte en wachtte. (dat is dus wel een nadeel van Unikat bestellen in Duitsland).

Dus toen het er eindelijk was en ik enthousiast de doos openmaakte, kwamen er twee kleine torentjes uit (huh, ik had toch echt wel 750 meter x 2 besteld) en dacht ik mwahhh, wat jammer van mijn geld.....De kleuren waren goed (butterfly en retro) maar ik twijfelde heel erg over het draad. Het zijn (in mijn geval) vier draadjes die niet in elkaar gedraaid zijn dus los erbij hangen. Ik dacht dat dit dus niet ging werken en dat je op die manier iedere keer achter een draad blijft hangen of er een vergeet mee te haken zodat je weer opnieuw kunt beginnen.

Waarom zijn al die mensen die ik op Twitter tegenkom dan zo enthousiast?????

                                     


Nou, het is een kwestie van patroontje uitzoeken en er gewoon aan beginnen (meestal zo).  .... en toen gebeurde het. Wat een leuk garen (hahahahaha).

Het is helemaal niet vervelend dat het garen niet in elkaar gedraaid zit.

Ik heb het torentje van binnenuit gehaakt en de draad komt er gemakkelijk uit.

De knoopjes zijn ook helemaal niet vervelend, zitten zelfs goed vastgeknoopt en heel ruim in het touw zodat je de losse draadjes van de knoopjes zo kunt mee haken en dus niet meer hoeft af te hechten.
De kleurovergang gaat dus iedere keer per draadje. Begon ik met vier draadjes paars, gaat er dus steeds een draadje paars af en komt er een andere kleur draad bij.


Ik heb van een van de twee torentjes een zomersjaal gehaakt.

Ik heb een steek uitgezocht en die steeds herhaald en ik ben er super blij mee!

Nu nog iets verzinnen voor mijn tweede torentje (retro).


                                  


... en oh ja, een nieuwe bestelling Unikat is al weer gedaan, dit keer grotere torentjes en weer andere kleuren :-)

6 opmerkingen:

 1. Ik heb al veel over Unikat gelezen op andere blogs, maar wist niet dat het zo werkte. Wat fijn dat je dat hier opgeschreven hebt.
  Je sjaal is in ieder geval erg mooi geworden. Ben benieuwd wat je van de andere "bol" maakt.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha! Grappig dat je van teleurgesteld naar nog een bestelling gaat! En het is inderdaad mooi spul. Ik heb het nog nooit gebruikt maar het staat op de wenslijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, zulke bollen! Lijkt wel een beetje op de limited by bollen van wolcafe.nl. Daar ga ik zondag heen voor een workshop inhaken. Ik ben benieuwd of ik met zo'n bol thuis kom...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier in Nederland is Signora Anna in Gorinchem het ook gaan verkopen. Ik vind het prachtige bollen! Ik ga nog eens bedenken wat ik er van ga maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik heb dit garen ook al een heeeele tijd op mijn wensenlijstje staan. Ben net jarig geweest en heb wat geld over... maar eigenlijk zit mijn kast nog hééél erg vol met ander garen dat toch ook een keertje op moet... En ik kan niet kiezen welke kleur(tjes) ik zou willen en wat ik er dan precies van ga maken. Dus het blijft nog even op mijn wensenlijstje staan denk ik. (verjaardagsgeld maar bewaren voor het moment dat ik echt tot kopen over ga...) :) Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gemaakt zeg! En wat heb je een engelengeduld om zoiets te maken. Dat heb ik niet hoor :-) Leuk om je blog eens te zien. liefs, KJ

  BeantwoordenVerwijderen