Home madeEen blog over heel veel soorten handwerk, van haken tot stempelen (en weer terug...)


dinsdag 31 maart 2015

.... en nu mag ik me als Webwinkelheld voorstellen


Deze week ben ik aan de beurt. Om mezelf voor te stellen als Webwinkelheld.Bijzonder hoor, stel jezelf eens voor. Best een lastige vraag want wat stel ik nou eigenlijk voor.
Op 10 maart 2014 is www.maaikoe.nl online gegaan. Daarvoor was ik natuurlijk al een tijdje bezig met het fantaseren over hoe leuk het zou zijn om een webwinkel te hebben en dan het liefst eentje die ik kon combineren met mijn hobby's (want stel dat het niet zou lopen dan zou ik een geweldige verzameling hobby spullen hebben :-). 

Maar laat ik eerst vertellen wie ik ben en hoe ik hier ben gekomen. 

Ik ben Maaike, geboren op 27 januari 1972 in Lichtenvoorde. Ik heb gewoond in Lichtenvoorde, Schipluiden, Denekamp, Scherpenzeel, Brussel (België), Overijse (België) en woon nu in Den Haag. Ik ben getrouwd met een geweldige man, heb twee zonen van 18 en 15 en een hond. Ik werk drie dagen per week als office manager op een advocatenkantoor in Amsterdam en sinds een jaar ben ik eigenaar van www.maaikoe.nl.

Ik ben van het type "ik vind het leuk dus ik doe het gewoon". Ik bedenk niet eerst een plan maar spring er in en zie wel waar ik eindig. Voor veel hobby's zijn er zo spullen aangeschaft en inmiddels ook weer verkocht. Mozaïeken, naaien (de naaimachine en ik zijn nog steeds niet al te goede vrienden), bakken (laat ik maar niet koken zeggen), fotograferen, stempels, stationery, papier allemaal passies maar voor mijn webwinkel heb ik gekozen voor garen want een grote andere hobby is haken. Ik denk dat ik nu ongeveer twee jaar aan het haken ben en ik heb er nog lang niet genoeg van..... (van veel andere hobby's al snel wel).

Garen heb je in allerlei kleuren, soorten en maten. Zo heb ik wol, katoen, linnen, bamboe, acryl en veel combinaties daar weer van. Met alleen garen kom je niet ver dus verkoop ik onder andere ook verschillende (ergonomische) haaknaalden, knopen, portemonneesluitingen, vestsluitingen, spelden, naalden, ringen, schijven, bedels, kralen, boeken, noem maar op. Eigenlijk te veel om op te noemen want ik ben nog de helft vergeten geloof ik.

Wanneer ik aan de beurt ben voor een "kijkje achter de schermen" zal ik wat foto's laten zien van de voorraad. Het is een feestje om er tussen te staan :-)

Een speciaal plekje in de webwinkel is voor Klaj. Hier vind je keramiek gemaakt door Klaj zoals yarn bowls, vazen, kommen, borden, schaaltjes, beelden, knopen, kralen, enz.  Met de hand gemaakt en allemaal uniek. Van ieder stuk is er maar één, het aanbod zal dus steeds wisselen. Klaj staat nog niet zo lang online dus er staan pas 3 yarn bowls (garen kommen) online.
Het jaar dat Maaikoe nu online staat is voorbij gevlogen. Ik heb zoveel mensen leren kennen via de webwinkel. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zo druk zou worden maar ik geniet van ieder moment.

Eén van mijn dromen (wie heeft ze niet...) is om jullie ooit uit te kunnen nodigen aan die grote keukentafel in die mooie opgeknapte boerderij ergens in "Ikweetnognietwaar", waar je kunt genieten van thee of koffie met zelfgebakken taart, kunt haken of breien of bezig kunt zijn met een ander handwerkje, waar je met je vragen terecht kunt en waar je het garen kunt zien en voelen wat je wilt aanschaffen, waar workshops gegeven worden en waar je ook kunt overnachten zodat je de hele dag bezig kunt zijn met dingen die je leuk vindt en die je ontspannen.

Je ziet, ik heb nog genoeg te doen!

Voor nu tot ziens in de webwinkel :-)

Website: www.maaikoe.nl


1 opmerking:

  1. Maaikoe is een geweldige webwinkel. Super snelle en goede service. Ook in de avond is Maaike bereid je te helpen als je haaknood zit. Maaike ga zo door. Mij heb je als klant gewonnen en ik zal je overal aanbevelen. Gr Patricia

    BeantwoordenVerwijderen